2023 – Zoekgebieden Zonnepanelen – Montfoort

      Reacties uitgeschakeld voor 2023 – Zoekgebieden Zonnepanelen – Montfoort

Omdat de Raad zeer terughoudend was met het plaatsen van windmolens in de Gemeente (prima!), werd het noodzakelijk geacht om een flinke hoeveelheid zonnepanelen te plaatsen. Noodzakelijk om de hoeveelheid KwH op te wekken, die door de Provincie was opgelegd.

Enige tijd geleden publiceerde de Gemeente daarom een document met de zogenaamde Zoekgebieden waar zonnepanelen geplaatst zouden kunnen worden. Niet bij Montfoort zelf, neen dat lossen we bij Linschoten op. Helaas kan ik het oorspronkelijk document niet meer vinden, maar het veroorzaakte grote frustratie bij de bewoners aan de Noordrand van Linschoten, want:

“het zoekgebied strekte zich uit van de A12 tot pal tegen de voor/achter tuinen van de Linschotenaren, die aan de Noordrand wonen” en nu nog over een weiland van ca 1km naar de A12 kunnen kijken. Er volgde snel een ZOOM inspraakavond met de Gemeente en de Bewoners, waar een bewoner kort en zakelijk insprak: “wat betekent dat eigenlijk voor deze bewoners” ??!! Snel kwam als antwoord dat dit een vergissing was, en dat het de bedoeling was tot ca 500m vanaf de A12 een Zoekgebied te definiëren. Pff, gelukkig. Zie het zelfgemaakte kaartje hieronder (@Webmaster):