8dec2022 – Zembla over regelgeving Winmolens: knuppel in hoenderhok

      Reacties uitgeschakeld voor 8dec2022 – Zembla over regelgeving Winmolens: knuppel in hoenderhok

De TV-uitzending van ZEMBLA was een grote klacht tegen de recent gewijzigde regelgeving voor lawaai van windmolens. Onder minister Jacqueline Cramer (2007-2010) is met de beste bedoelingen geprobeerd de regelgeving te vereenvoudigen en de milieudoelstellingen te halen. Helaas blijkt al enige tijd dat er grote gezonheidsproblemen zijn door laag frequent geluid van de windmolens. Hierin heb ik (@Webmaster) verslag gedaan met oa een FILMPJE en uitleg met oa Prof Frits vd Berg:

Op deze website is hierover in 2020 al uitgebreid gecommuniceerd. De overhied probeert de Windmolens nog steeds geplaatst te krijgen waar dat echt niet kan:

een 150m hogere windmolken moet volgens Jan de Laat (LUMC – Leiden) minstens op 1,5 km van bewoning af staan. Volgens Prof. Fits vd Berg (Groningen) moet een 250m hoge windmolen op minstens 2km staan. Volgens de huidige regelgeving wordt met gemiddelde decibellen gewerkt als maatstaf. ZEMBLA laat zien wat er dan met slachtoffers/bewoners gebeurt. Het mag van de “wet”, dus…… Hieronder een reactie van Oudewater naar de Provincie Utrecht, die probeert om ook bij Oudewater de milieu doelstellingen te halen, ondanks gebrek aan ruimte in Nederland (8dec2022):

De volledige film van ZEMBLA