12mar2021 – Zorgen in Montfoort over komst windturbines, Raad heeft ingestemd!! Bewoonster start petitie(AD)

Bewoonster start petitie

Anne van den Bosch uit Montfoort is online een petitie gestart, waarin ze de gemeente oproept geen windturbines te plaatsen op plekken waar die overlast veroorzaken. De petitie is inmiddels door ruim 300 sympathisanten ondertekend.

Van den Bosch is de petitie spontaan gestart, toen ze hoorde Willeskop een van de mogelijke locaties voor windmolens is. Ze schrok hiervan. Onlangs werd bekend dat deze polder (voorlopig) niet in beeld is. De voorkeur van de wethouders van Woerden, IJsselstein, Montfoort, Oudewater en Lopik uitgaat naar vier 240 hoge windturbines langs de A12 in de polders Reijerscop en Cattenbroek.

Overleg

De initiatiefneemster wil met haar petitie ’Zorgen over windturbines in de gemeente Montfoort’ voorkomen dat de inwoners van het IJsselstadje wanneer ze niet opletten voor een ‘voldongen feit’ komen te staan. Van den Bosch: ,,Ik ben niet tegen windmolens. Ik wil dat de gemeente rekening houdt met de bewoners en deze echt laat meedenken. Ik zoek het overleg en de verbinding.”

De gemeenteraad in Montfoort heeft begin vorige maand met een nipte meerderheid de komst van windturbines mogelijk gemaakt.

@auteur Rene Cazander 12-03-21

2 gedachten over “12mar2021 – Zorgen in Montfoort over komst windturbines, Raad heeft ingestemd!! Bewoonster start petitie(AD)

 1. M Dijkman

  Ik hoorde van de petitie en steun die natuurlijk volledig . We hebben geen windmolens nodig maar betaalbare starters woningen , waar ook met zonenpanelen energie kunnen opwekken.

  Plaats die lelijke dingen waar niemand er last van heeft !!

 2. Gerrit Vormer

  Beste Marco,
  Het duurde even, maar je reactie staat nu vermeld bij het Bericht over de Windmolens in Montfoort. We moeten afwachten, ik denk wel dat wethouder Yolan Koster met de U16 = 16 andere Gemeenten probeert om een optimale oplossing te vinden. Het (onvoldoende) effect van zonnepanelen op woonhuizen en industriegebouwen heeft zij al laten uitrekenen. Ik heb in een hoorzitting al geroepen dat 2km afstand tot bewoning een MUST is, maar weet niet of dat overal gaat lukken. Iedereen wil het anders, maar voorlopig worden wij geforceerd door de EU doelstellingen om iets te doen. Men vraagt uitstel etc. etc. maar helpt dat? Op zee is ook moeilijk en duur, kernenergie duurt lang…
  Groetjes
  Gerrit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *