10mar2021 – Petitie van Willeskoppig (@A. vd Bosch)

In Willeskop/Montfoort heeft Anne van den Bosch een “Petitie-website” gelanceerd, met mogelijkheid om zelf een Petitie over Windmolens aan de beslissers te sturen, zie hier enkele speerpunten uit de Onderbouwing.

Zorgen over windturbines in de Lopikerwaard van Montfoort Februari 2021

Als bezorgde medebewoner van Montfoort vraag ik u om de Petitie te ondertekenen, als u zich in het volgende kunt vinden:

–Ik roep de Raad van de gemeente Montfoort op om geen windturbines te bouwen op plaatsen waar ze hinderlijk of schadelijk zijn voor mens of natuur/het landschap. Ik ben zeker niet tegen windenergie als dit op een goede manier ingepast kan worden.

–Daarnaast vraag ik om goed met de omliggende gemeenten af te stemmen over plaatsing van eventuele windturbines, zodat ook inwoners en natuur rond de gemeentegrenzen van Montfoort gespaard blijven.

–Ten slotte wil ik de gemeente verzoeken om haar inwoners een volwaardige stem te geven in ‘het hoe en waar’ van eventuele windturbines en gezamenlijk tot een besluit te komen. Net zo goed wil ik inwoners van Montfoort vragen deel te nemen aan het debat en de ruimte voor inspraak ook te benutten.

Deze punten worden verder toegelicht en uitgewerkt. @Gerrit(webmaster hier)