20mar2024 – Onderzoek Kostenvergoeding Windmolens (Montfoort)

      Reacties uitgeschakeld voor 20mar2024 – Onderzoek Kostenvergoeding Windmolens (Montfoort)

Dit onderzoek moet ervoor zorgen dat de lokale gemeenschap financieel bijv. 50% kan profiteren van de opbrengsten van Windmolens. Dus NIET over mogelijkheden om in Montfoort energie op te wekken met Windmolens. Dat suggereert het artikel hieronder helaas wel:

Bron: Zenderstreeknieuws/Kontakt

@Webmaster (gewijzigd per 25maart2024): Mogelijkheden om in Montfoort energie op te wekken met Windmolens, zijn afhankelijk van nieuwe regels over aan te houden afstanden. Het kabinet werkt op dit moment aan een nieuwe norm voor afstanden, maar dat is nog niet naar de Tweede Kamer gestuurd voor besluitvorming.

Bovenstaande artikel is wel correct over de wil om mogelijk Windmolens in Montfoort te plaatsen: VVD en Inwonersbelangen zijn tegen, dat was al langer bekend.

Mij komt verder ter ore dat partij(en) mogelijk WEL voorstander zijn van een à twee windmolens in onze gemeente, als deze aansluiten op de molens die Woerden bij Harmelen gaat plaatsen. Daarmee voldoen we in een klap aan de klimaatverplichting die onze gemeente is opgelegd.